προγεννητικος

ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Πραγματοποιούμε το σύνολο των διαγνωστικών εξετάσεων που απαιτούνται στην αρχή και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αφορούν τόσο την ασφάλεια της μητέρας όσο και του παιδιού.

Βασικοί στόχοι της παρακολούθησης της εγκύου είναι:

  • Ο έλεγχος, η διάγνωση και η αντιμετώπιση τυχόν παθήσεων της μητέρας, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, η ηπατίτιδα Β το HIV κ.ά, καθώς και άλλων μαιευτικών επιπλοκών.

  • Η διάγνωση και η αντιμετώπιση τυχόν εμβρυικών προβλημάτων, όπως λοιμώξεις, δομικές ανωμαλίες και καθυστέρηση στην απάπτυξη.

  • Η ενημέρωση των γονέων σχετικά με την κύηση, τον τοκετό, την περίοδο λοχείας καθώς και ο προγραμματισμός για τον τοκετό.

Εξετάσεις Προγεννητικού Ελέγχου


6η εβδομάδα

Ο γυναικολόγος - μαιευτήρας πραγματοποιεί την πρώτη αξιολόγηση για την πορεία της κύησης με ένα υπερηχογράφημα την 6η εβδομάδα.

Παράλληλα, πραγματοποιούμε γενικό εργαστηριακό έλεγχο:

  • γενική αίματος, ομάδα αίματος, rhesus, σάκχαρο, ουρία, γενική ούρων, ηλεκτοφόρηση αιμοσφαιρίνης, μέτρηση του κλάσματος Α2 της αιμοσφαιρίνης για έλεγχο β-μεσογειακής αναιμίας (εφόσον δεν έχει γίνει πριν την κύηση), σίδηρος ορού αίματος, φερριτίνη ορού, τοξόπλασμα (Toxo-IgG&Toxo-IgM), κυτταρομεγαλοϊός (CMV-IgG&CMV-IgM), ερυθρά (Rubella- IgG&Rubella-IgM), ηπατίτιδα Β - αυστραλιανό αντιγόνο (HBsAg), ηπατίτιδα C (HCV), ιός AIDS (HIV 1+2), ορμόνες θυροειδούς T4 και TSH, μεταλλάξεις του γονιδίου της κυστικής ίνωσης (εφόσον δεν έχει πραγματοποιηθεί πριν την κύηση)


10η -11η εβδομάδα

  • PAPP-a για στατιστική εκτίμηση του κινδύνου για χρωμοσωματικές ανωμαλίες (σύνδρομο Down, κ.α) του εμβρύου
  • β-χοριακή γοναδοτροπίνη (β-hCG) στο αίμα της εγκύου
  • μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας, καθώς και άλλων υπερηχογραφικών δεικτών
Συνδυαστικά εκτιμούμε τους υπερηχογραφικούς και βιοχημικούς δείκτες με την ηλικία της εγκύου για να προσδιορίσουμε ενδεχόμενο κίνδυνο για χρωμοσωματικές ή και για άλλες γενετικές παθήσεις ή συγγενείς ανωμαλίες διάπλασης του εμβρύου. Ανάλογα των αποτελεσμάτων και της κλινικής εκτίμησης, ο γυναικολόγος ενδέχεται να ζητήσει περαιτέρω πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.


21η -24η εβδομάδα

Αναλυτικό υπερηχογράφημα 2ου τριμήνου της κύησης για ενδεχόμενη εύρεση ήπιων ή και σοβαρών συγγενών ανωμαλιών διάπλασης του εμβρύου. Διαθέσιμες εξειδικευμένες γενετικές εξετάσεις.
Η λήψη των δειγμάτων πραγματοποιείται στο ιατρείο μας.

Η πραγματοποίηση των διαγνωστικών εξετάσεων στο γυναικολογικό μας κέντρο είναι προαιρετικής της παρακολούθησης κύησης και πραγματοποιείται κατόπιν συνενόησης με τους νέους γονείς.
υπογονιμότητα

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΣΩΡΟΥ 3-5
ΜΑΡΟΥΣΙ 15125

Τηλ. 2106777747

Στείλτε μας το μήνυμα σας

παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία.
παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία.

Γυναικολογικό Ιατρείο

Το γυναικολογικό ιατρείο Women's Care δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά από τον Στέλιο Γρηγοράκη και τη Sabine Wünschmann.