Blog Ιατρείου

Femilift ή κολποπλαστική?

Femilift ή κολποπλαστική?

Ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τις γυναίκες είναι η κολπική χαλάρωση. Είναι μία συχνή κατάσταση που αφορά πολλές γυναίκες, διαφόρων ηλικιών, με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις και στη σεξουαλική τους ζωή λόγω της μειωμένης απόλαυσης τόσο από εκείνες όσο και από τους ερωτικούς  συντρόφους  εξαιτίας της κολπικής αυτής χαλάρωσης.

Συνήθως αφορά γυναίκες που έχουν γεννήσει φυσιολόγικά, είτε πολλές φορές (πολύτοκες) είτε γέννησαν μεγάλα μωρά, είτε γέννησαν με τη βοήθεια βεντούζας (επεμβατικός κολπικός τοκετός) με τελικό αποτέλεσμα την μεγάλη κάκωση των μυών του περινέου. Ένας επιπρόσθετος επιβαρυντικός παράγοντας είναι η άρση βάρους σε καθημερινή βάση, για παράδειγμα λόγω χειρωνακτικής εργασίας και τέλος η ηλικία. Η ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο επειδή όσο αυξάνει, τόσο ελαττώνεται ο ρυθμός παραγωγής του κολλαγόνου και της ελαστίνης, θεμελειωδών πρωτεινών για την ελαστικότητα και την ακεραιότητα του κόλπου, με αποτέλεσμα να συναντάμε συχνότερα κολπική χαλάρωση μεγάλου βαθμού σε μία γυναίκα που βρίσκεται στην εμμηνόπαυση σε σχέση με μία γυναίκα της αναπαραγωγικής ηλικίας.

Κατα την κλινική εξέταση, συχνά διαπιστώνεται να συνυπάρχει και πρόπτωση ενδοπυελικών οργάνων, όπως κυστεοκήλη, ορθοκήλη ή κυστεορθοκήλη, μαζί με την κολπική χαλάρωση.

Σε κάποιες περιπτώσεις, είναι δυνατόν να υπάρχει και μία μικρού βαθμού ακράτεια, λόγω της προαναφερθείσας κυστεοκήλης. Έχει μεγάλη σημασία, η κλινική εξέταση να γίνει από ειδικό γυναικόλογο, προκειμένου να εντοπιστεί  με ακρίβεια το προεξάρχον σύμπτωμα και οι ενδεχόμενες συνοδές καταστάσεις. Σε περιστατικά που η κολπική χαλάρωση είναι μικρή ή μέτρια και ειδικά αν συνδυάζεται και με ξηρότητα του κολπικού βλεννογόνου ή μικρή ακράτεια , τότε η θεραπεία εκλογής θα ήταν το FEMILIFT το εξειδικεύμενο λέιζερ τελευταίας τεχνολογίας, που επιφέρει σύσφιξη, κολπική αναζωογόννηση και διόρθωση της ακράτειας εκ προσπαθείας μικρού βαθμού.

Αντίθετα, αν πρόκειται για κολπική χαλάρωση μεγάλου βαθμού που συνυπάρχει με πρόπτωση ενδοπυελικών οργάνων, τότε η κολποπλαστική θα ήταν το χειρουργείο εκλογής.

Η κολποπλαστική είναι πλέον ένα χειρουργείο ρουτίνας στη σύγχρονη κοσμητική και επανορθωτική γυναικολογία με μηδενικό σχεδόν χρόνο αποθεραπείας αφού η γυναίκα επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά της και τις υποχρέωσεις της. Συνιστάται κυρίως σε γυναίκες που έχουν ολοκληρώσει τον οικογενειακό τους προγραμματισμό και δεν σκοπεύουν να τεκνοποιήσουν άλλο, αφού κάθε τοκετός μεταβάλλει σημαντικά τη διάμετρο του κολπικού σωλήνα. Η κολποπλαστική είναι ένα χειρουργείο που γίνεται από εξειδικευμένο γυναικολόγο και συνίσταται στη μείωση του εύρους του κολπικού καναλιού με σκοπό να επαναφέρει τον κόλπο στην πρότερη κατάσταση.

Αυτόματα, με το πέρας της αποθεραπείας , βελτιώνεται θεαματικά η σεξουαλική ζωή τόσο της ίδιας της γυναίκας όσο και του ερωτικού συντρόφου, αφού η κολπική σύσφιξη που θα επέλθει θα αυξήσει  την σεξουαλική απόλαυση και των δύο συντρόφων. Έτσι, η γυναίκα θα νιώθει και πάλι επιθυμητή και θα επανακτήσει την σεξουαλική αυτοπεποίθησή της.

Οι εποχές έχουν αναμφισβήτητα αλλάξει.

Η σημερινή γυναίκα είναι μοντέρνα, δραστήρια και ενεργή που διεκδικεί  κάθε χαρά της ζωής. Ενημερωθείτε σωστά, εντοπίστε με τη βοήθεια του ειδικού, το πρόβλημα που σας απασχολεί και διεκδεικείστε κάθε απόλαυση της ζωής.
 

Γυναικολογικό Ιατρείο

Το γυναικολογικό ιατρείο Women's Care δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά από τον Στέλιο Γρηγοράκη και τη Sabine Wünschmann.