Kολπική ξηρότητα και ατροφία

Kολπική ξηρότητα και ατροφία

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στις συνειδήσεις των περισσοτέρων γυναικών, η εμμηνόπαυση ταυτίζεται με τις εξάψεις και τις (νυκτερινές) εφιδρώσεις. Οι περισσότερες γυναίκες υποφέρουν από αυτά τα συμπτώματα, τα οποία εμείς οι γυναικολόγοι τα κατατάσουμε στην κατηγορία των αγγειοκινητικών συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, μακάρι όμως η κλινική εικόνα της τελευταίας να χαρακτηρίζονταν μόνο από αυτά.

Μία επίσης σημαντική κατηγορία συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης που απασχολεί πολλές γυναίκες είναι το περίφημο μετεμμηνοπαυσικό σύνδρομο. Αυτό χαρακτηρίζεται κύριως από κολπική ξηρότητα, αίσθημα καύσους και συχνές υποτροπιάζουσες ατροφικές κολπίτιδες ή κυστίτιδες λόγω της ατροφίας του κολπικού βλεννογόνου και του ουροθήλιου αντίστοιχα. Συχνό επάκολουθο όλων αυτών είναι η δυσπαρεύνια, δηλαδή ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή, με φυσικό επακόλουθο την ελαττωμένη σεξουαλική ευχαρίστηση τόσο στη γυναίκα όσο και στον ερωτικό σύντροφο και κατ επέκταση τις αναπόφευκτες αρνητικές επιπτώσεις στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η ειδικότητα της "κοσμητικής γυναικολογίας" έφερε επανάσταση στην επίλυση προβλημάτων στη σεξουαλική ζωή της σημερινής μοντέρνας γυναίκας. 

Μία από τις πιο σύγχρονες και γρήγορες θεραπευτικές λύσεις της αντιμέτωπισης της "κολπικής ξηρότητας και ατροφίας" είναι η επιλογή του "ενδοκολπικού υαλουρονικού οξέος".

Η ενέσιμη έγχυση ενδοκολπικά, ειδικά πιστοποιημένου για τη γυναικεία περιγεννητική περιοχή υαλουρονικού οξέος έχει αποδειχθεί ότι επιτυγχάνει ενίσχυση και ενυδάτωση του κολπικού βλεννογόνου με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το υαλουρονικό οξύ θεωρείται μία από τις πιο γρήγορες, άμεσες και οικονομικές θεραπείες αντιγήρανσης του κόλπου, που επιφέρει όχι μόνο ενυδάτωση και κολπική εφύγρανση αλλά και ήπια κολπική σύσφιξη καθώς επίσης και αποκατάσταση του χαμένου όγκου του κολπικού βλεννογόνου, λόγω της προαναφερθείσας κολπικής ατροφίας.

Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο από εξειδικευμένο γυναικολόγο σε θέματα κοσμητικής και επανορθωτικής γυναικολογίας.

Τα ευεργετικά του αποτελέσματα διαρκούν περίπου 9-12 μήνες και ανάλογα με τη βαρύτητα της κλινικής εικόνας του κάθε περιστατικού μπορούμε να προτείνουμε το ενδοκολπικό υαλουρονικό είτε ως μονοθεραπεία, είτε συνδυαστικά μαζί με το Femilift, το εξειδικευμένο laser CO2 για την κολπική ανάπλαση και αναζωογόννηση για πιο μόνιμα αποτελέσματα.

Η εμμηνόπαυση είναι μία φυσική εξέλιξη εξέλιξη στη ζωή της γυναίκας που επηρεάζει δυσμενώς πολλές πτυχές της καθημερινότητάς της.

Σήμερα διαθέτουμε τα θεραπευτικά μέσα για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργεί η εμμηνόπαυση ώστε να τη μετατρέψουμε από εχθρό σε φίλη. Άλλωστε η φιλοσοφία μας είναι πως είναι ευλογία να μεγαλώνουμε, αρκεί να μεγαλώνουμε όμορφα, ομαλά και ανώδυνα.

Γι' αυτό ενημερωθείτε σωστά και υπεύθυνα για κάθε πρόβλημα της εμμηνόπαυσης που σας επηρεάζει αρνητικά τη ψυχολογία αλλά και τη σεξουαλική ή κοινωνική σας ζωή και μη διστάσετε να αναζητήσετε βοήθεια από τους ειδικούς. Η Dr Sabine Wunschmann και οι συνεργατές της είναι στη διάθεσή σας για να σας προτείνουν την πιο κατάλληλη και εξατομικεύνη για τις ανάγκες σας θεραπεία.

Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας το ερώτημα σας. Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Please enter your name!
Please enter your email!

Translation

Please choose your language

Πού θα μας βρείτε

Σώρου 3-5,
Μαρούσι 15125
Τηλ. 210 6777747

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ιατρικό Κέντρο για όλες τις γυναίκες

Το γυναικολογικό ιατρείο Women's Care ( πρώην Group- Practice) δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά από τον Στέλιο Γρηγοράκη και τη Sabine Wünschmann.

Εγγραφή στο Newsletter

Εισάγετε το email σας για ενημερώσεις ως προς τις εκδηλώσεις και προσφορές μας. O ιστότοπος μας ειναι GDPR compliant.