Μικρογονιμοποίηση ωαρίων (ICSI)

Μικρογονιμοποίηση ωαρίων (ICSI)

Η μικρογονιμοποίηση είναι μία μικροεπεμβατική τεχνική δημιουργίας μίας οπής στην διάφανη ζώνη του ωαρίου μέσω της οποίας διέρχεται ένα μόνο σπερματοζωάριο, με την βοήθεια μίας ειδικής μικροπιπέτας. 

Η μέθοδος αυτή πρωτοξεκίνησε το 1992 από τον εμβρυολόγο Palermo και έκτοτε έχουν γεννηθεί πάρα πολλά παιδιά παγκοσμίως, χάρη στην τεχνική αυτή.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η βασική ένδειξη για να επιλεγεί αυτή η μέθοδος είναι  η ανδρική υπογονιμότητα σοβαρού βαθμού.

Συγκεκριμένα, η μικρογονιμοποίηση ωαρίων  αφορά  περιπτώσεις ανδρών με μικρό αριθμό σπερματοζωαρίων  ή με χαμηλή κινητικότητα.

Εκτός όμως από τις περιπτώσεις  ολιγοασθενοσπερμίας, η μικρογονιμοποίηση επίσης προτείνεται σε περιπτώσεις ζευγαριών όπου τα σπερματοζωάρια του άνδρα εμφανίζουν εκτεταμένη συγκόλληση ή όταν τέλος δεν υπάρχει το ακρόσωμα στο σπερματοζωάριο με αποτέλεσμα και πάλι να δυσχεραίνεται η διείσδυση του σπερματοζωαρίου στο ωάριο.

Και όπως συμβαίνει σε κάθε καινούργια ανακάλυψη, έτσι και στην περίπτωση της μικρογονιμοποίησης των ωαρίων,  η ιατρική κοινότητα στην αρχή αντιμετώπισε τη μέθοδο αυτή με σκεπτικισμό.

Όμως ο χρόνος και η εμπειρία απέδειξαν πως  τα παιδιά που γεννιούνται με τη μέθοδο της μικρογονιμοποίησης δεν διαφέρουν από τα παιδιά που γεννιούνται με φυσική σύλληψη ή με τη βοήθεια της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπου στην IVF το σπέρμα εισέρχεται μόνο τού στο ωάριο, σε αντίθεση με την μικρογονιμοποίηση που όπως αναφέραμε παραπάνω, δημιουργούμε εμείς  μία οπή στο ωάριο για να εισέλθει το μονάδικο σπερματοζωάριο.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

banner io6 greek

Translation

Please choose your language

Πού θα μας βρείτε

Σώρου 3-5,
Μαρούσι 15125
Τηλ. 210 6777747

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ιατρικό Κέντρο για όλες τις γυναίκες

Το γυναικολογικό ιατρείο Women's Care ( πρώην Group- Practice) δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά από τον Στέλιο Γρηγοράκη και τη Sabine Wünschmann.

Εγγραφή στο Newsletter

Εισάγετε το email σας για ενημερώσεις ως προς τις εκδηλώσεις και προσφορές μας. O ιστότοπος μας ειναι GDPR compliant.