ΑΡΘΡΑ - BLOG

Η άσκηση στην εμμηνόπαυση

Μελέτες δείχνουν ότι η άσκηση κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυση δυστυχώς δεν σας βοηθά να μειώσετε τη συχνότητα εμφάνισης των αγγειοκινητικών συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, όπως π.χ. εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις κ.α. αλλά μπορεί να συμβάλλει σε συμπτώματα όπως διαταραχές της διάθεσης και του ύπνου (π.χ. αυπνία).

Τα ωφέλη της άσκησης κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης είναι:

(1) Πρόληψη αύξησης βάρους

Οι γυναίκες τείνουν να χάνουν μυική μάζα και να αυξάνεται το λίπος στην κοιλιά, κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Η τακτική άσκηση συμβάλλει στη διατήρηση του βάρους. Η συσσώρευση κοιλιακού λίπους συμβαίνει επειδή κατά την εμμηνόπαυση, εξακολουθεί η εξωοθηκική παραγωγή τεστοστερόνης από τον λιπώδη ιστό και γι' αυτό οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση τείνουν να εμφανίσουν παχυσαρκία ανδρικού - κεντρικού τύπου, δηλαδή συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

(2) Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου

Η άσκηση πριν και μετά την εμμηνόπαυση συμβάλλει στην απώλεια υπερβάλλοντος βάρους και στη διατήρηση υγιούς επιπέδου, που σας προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου όπως στήθους, παχέος εντέρου και ενδομητρίου.

(3) Δυναμώνουν τα κόκαλα

Η άσκηση επιβραδύνει την απώλεια οστικής μάζας κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Το γεγονός αυτό μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων και οστεοπόρωσης. Βελτιώνει τη στάση του σώματος, την ισορροπία σας και την αντοχή του σώματος σας γενικότερα!

(4) Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης άλλων ασθενειών

Η αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία σας όπως κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2. Η τακτική άσκηση συμβάλλει στην αποφυγή αυτών των κινδύνων.

(5) Ενισχύει τη θετική σας διάθεση

Οι φυσικά ενεργοί ενήλικες εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης και μείωσης νοητικής λειτουργίας.

 

Η Δρ. Sabine Wunschmann διαθέτει πολυετή εξειδίκευση στη διαχείριση περιστατικών εμμηνόπαυσης ενώ είναι από τις πρώτες γυναικολόγους που εφάρμοσαν τη χρήση βιοπανομοιότυπών ορμονών στην Ελλάδα.

Στείλτε το μήνυμα σας στην ιατρό μας..

banner io6 greek

Translation

Please choose your language

Πού θα μας βρείτε

Σώρου 3-5,
Μαρούσι 15125
Τηλ. 210 6777747

Ιατρικό Κέντρο για όλες τις γυναίκες

Το γυναικολογικό ιατρείο Women's Care ( πρώην Group- Practice) δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά από τον Στέλιο Γρηγοράκη και τη Sabine Wünschmann.

Εγγραφή στο Newsletter

Εισάγετε το email σας για ενημερώσεις ως προς τις εκδηλώσεις και προσφορές μας. O ιστότοπος μας ειναι GDPR compliant.