ΑΡΘΡΑ - BLOG

Εμμηνόπαυση και αύξηση βάρους: υπάρχει λύση;

Η εμμηνόπαυση είναι μία περίοδος που επιφέρει πολλές αλλαγές στο σώμα της γυναίκας. Μεταξύ άλλων, οι περισσότερες γυναίκες διαμαρτύρονται για αύξηση του βάρους τους.

Είναι δεδομένο ότι η έλλειψη των οιστρογόνων , που συμβαίνει στην εμμηνόπαυση, επηρεάζει και ευνοεί την απόκτηση βάρους. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις γυναικών που μπορεί να πάρουν από 5 έως και 25 κιλά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Η σωστή και εξατομικευμένη χορήγηση των βιοπανομοιότυπων οιστρογόνων αποτελεί την πιο μοντέρνα προσέγγιση αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού.

Έχει βρεθεί ότι η χορήγηση της bioidentical estradiol E2 μπορεί να επιφέρει έως και 40% μείωση του συνολικού βάρους που πήρε μία γυναίκα στην εμμηνόπαυση. Ουσιαστικά, αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε δύο μηχανισμούς δράσης.

  • Πρώτον, η χορήγηση της bioidentical estradiol E2 μειώνει την γρενλίνη, μία ορμόνη που αυξάνει την όρεξη και προκαλεί το αίσθημα της πείνας.
  • Δεύτερον, η bioidentical estadiol E2 αυξάνει την αδιπονεκτίνη, μία ορμόνη που εμπλέκεται στην ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης και επίσης εμπλέκεται στον καταβολισμό των λιπαρών οξέων.

Μετά από όλα αυτά, είναι ξεκάθαρο πως είναι μύθος ότι η θεραπεία με bioidentical estrogens βοηθά στην αύξηση του βάρους και γι αυτό οι γυναίκες δε θα πρέπει να τις φοβούνται. Αντίθετα, θα πρέπει να επιζητούν εξειδικευμένο γυναικολόγο που ασχολείται εκτενώς με τις biodentical hormones προκειμένου να βιώσουν μία ομαλή εμμηνόπαυση και χωρίς πολλές αλλαγές στο σώμα τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, κλείστε ένα ραντεβού με την dr.Wuenschmann προκειμένου να σας προτείνει ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό σχήμα σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

banner io6 greek

Translation

Please choose your language

Πού θα μας βρείτε

Σώρου 3-5,
Μαρούσι 15125
Τηλ. 210 6777747

Ιατρικό Κέντρο για όλες τις γυναίκες

Το γυναικολογικό ιατρείο Women's Care ( πρώην Group- Practice) δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά από τον Στέλιο Γρηγοράκη και τη Sabine Wünschmann.

Εγγραφή στο Newsletter

Εισάγετε το email σας για ενημερώσεις ως προς τις εκδηλώσεις και προσφορές μας. O ιστότοπος μας ειναι GDPR compliant.