ΑΡΘΡΑ - BLOG

Βρέθηκε η αιτία για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Το πιο κοινό αίτιο γυναικείας υπογονιμότητας - το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών - ενδέχεται να οφείλεται σε ανισορροπία ορμονών προ τοκετού.

Το εύρημα αυτό οδήγησε στη θεραπεία του γνωστού συνδρόμου στα ποντίκια και κλινικές δοκιμές για αυτό το φαρμακευτικό σκεύασμα αναμένεται να ξεκινήσουν σε γυναίκες μέσα στο έτος.

 

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών επηρρεάζει 1 στις 5 γυναίκες παγκοσμίως, 3/4 εκ των οποίων προσπαθούν να αποκτήσουν το δικό τους παιδάκι. Η πάθηση περιλαμβάνει υψηλά ποσοστά τεστοστερόνη, κύστεις στις ωοθήκες, ασταθής έμμηνος ρύση και προβλήματα στη ρύθμιση σακχάρου. Ωστόσο, τα ακριβή αίτια του συνδρόμου αυτού ήταν έως σήμερα ένα μυστήριο.

Υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες που βοηθούν τις πάσχουσες να αποκαταστήσουν τη γονιμότητά τους, αλλα τα ποσοστά επιτυχίας τους σε ορισμένες ομάδες δεν ξεπερνούν το 30%.

Τώρα, οι ερευνητές απο το Γαλλικό Ινστιτουτο Υγείας & Έρευνας βρήκαν ότι το αιτιο του συνδρόμου πολυκυστικών ενδέχεται να ενεργοποιείται πριν τη γέννηση από την υπερβολική έκθεση στην AMH (αντιμυλλέρια ορμόνη) μέσα στη μήτρα.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι έγγυες γυναίκες με πολυκυστικές ... διαβάστε περισσότερα

banner io6 greek

Translation

Please choose your language

Πού θα μας βρείτε

Σώρου 3-5,
Μαρούσι 15125
Τηλ. 210 6777747

Ιατρικό Κέντρο για όλες τις γυναίκες

Το γυναικολογικό ιατρείο Women's Care ( πρώην Group- Practice) δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά από τον Στέλιο Γρηγοράκη και τη Sabine Wünschmann.

Εγγραφή στο Newsletter

Εισάγετε το email σας για ενημερώσεις ως προς τις εκδηλώσεις και προσφορές μας. O ιστότοπος μας ειναι GDPR compliant.