ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

fb like social menopause

 

Σε αυτή την ενότητα, η ειδικευμένη σε θέματα εμμηνόπαυσης γυναικολόγος μας Dr Sabine Wunschmann, σας ενημερώνει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την περιόδο της εμμηνόπαυσης αλλά και τη σωστή αντιμετώπιση της. Επιπρόσθετα, σας παραθέτει χρήσιμες συμβουλές και συνταγές που δίνει καθημερινά στις ασθενείς της για να βιώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιόδο αυτή της ζωής τους αλλά και πώς να απαλύνουν τα όποια συμπτώματα.
Τί είναι η εμμηνόπαυση;

Τί είναι η εμμηνόπαυση;

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσιολογική κατάσταση που βιώνουν όλες οι γυναίκες με την πάροδο της ηλικίας. Ο όρος "εμμηνόπαυση" χρησιμοποιείται για να περιγραφούν όλες εκείνες οι αλλαγές που βιώνει η γυναίκα κατά τη χρονική αυτή περίοδο είτε μόλις πριν ή μετά τη διακοπή της περιόδου [εμμήνου ρύσεως], σηματοδοτώντας ταυτόχρονα και το τέλος της αναπαραγωγικής της δυνατότητας.

συκώτι κι εμμηνόπαυση

Πώς είναι το συκώτι σας; Σίγουρα αναρωτιέστε «Τι έχει να κάνει το συκώτι μου με την εμμηνόπαυση;» Κι όμως, στην πραγματικότητα έχει πολλά να κάνει με την εμμηνόπαυση και τους τύπους των συμπτωμάτων που πραγματικά βιώνετε. Το συκώτι είναι ρυθμιστής της υγείας σας. Και η καθημερινή σας υγεία εξαρτάται από το πόσο αποτελεσματικά το ήπαρ σας λειτουργεί.

Βιοπανομοιότυπες ορμόνες

Πρόκειται για ορμόνες που έχουν την ίδια χημική δομή και πανομοιότυπη δράση με τις φυσιολογικά παραγόμενες από το ανθρώπινο σώμα ορμόνες ενώ η ονομασία τους δεν αφορά την πηγή προέλευσης των ορμονών αλλά τη χημική τους δομή.

Περί εμμηνόπαυσης

Ως εμμηνόπαυση, ορίζεται η τελευταία περίοδος μιας γυναίκας. Κατά την εμμηνόπαυση, οι ορμόνες της υπόφυσης είναι πολύ αυξημένες και οι ορμόνες των ωοθηκών (οιστρογόνα, προγεστερόνη) ελαττωμένες.

Translation

Please choose your language

Πού θα μας βρείτε

Σώρου 3-5,
Μαρούσι 15125
Τηλ. 210 6777747

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ιατρικό Κέντρο για όλες τις γυναίκες

Το γυναικολογικό ιατρείο Women's Care ( πρώην Group- Practice) δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά από τον Στέλιο Γρηγοράκη και τη Sabine Wünschmann.

Εγγραφή στο Newsletter

Εισάγετε το email σας για ενημερώσεις ως προς τις εκδηλώσεις και προσφορές μας. O ιστότοπος μας ειναι GDPR compliant.