Επιλογή Γλώσσας:

COBAS HPV DNA: Μοριακή ανίχνευση και τυποποίηση των υψηλού κινδύνου τύπων HPV

hpv

 

Στην προσπάθεια βελτιστοποίησης και εναρμόνισης με τις διεθνείς οδηγίες πληθυσμιακού ελέγχου για την HPV μόλυνση, το Women’s Care προσφέρει τη δυνατότητα της εξέτασης COBAS HPV DNA (Ανίχνευση, 12 Υψηλού κινδύνου υπότυπων HR-HPV συλλογικά και τυποποίηση των HPV-16 και HPV-18), το δείγμα της οποίας αποστέλλεται στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Διεθνή Διαγνωστικά Εργαστήρια για ανάλυση.

 

Αρνητικό ΠΑΠ ΤΕΣΤ δεν σημαίνει κύτταρα ελευθέρα από HPV

Σύμφωνα με μελέτη του 2011, η οποία δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Pathology, η σημασία της ανίχνευσης του DNA των HPV-16 / HPV-18 και τον ρόλο τους σε αρνητικά τεστ Παπανικολάου κυτταρολογικά είναι τεράστια.

Γυναίκες με θετικό HPV-16 ή HPV-18 DNA έχουν 11,4% απόλυτη αύξηση κινδύνου να αναπτύξουν ενδοεπιθηλιακή νεοπλασία τραχήλου βαθμού 2 (CIN-2) ή και μεγαλύτερου βαθμού (≥CIN3).
Γυναίκες με “άλλου” υψηλού κινδύνου HPV υπότυπους (Other High Risk HPV), εκτός των HPV-16 και HPV-18, έχουν 6,1% απόλυτη αύξηση κινδύνου.
Γυναίκες αρνητικές σε υψηλού κινδύνου HPV συνολικά είχαν 0,8% απόλυτη αύξηση κινδύνου.
Συμπερασματικά η ανίχνευση και η τυποποίηση των υψηλού κινδύνου υπότυπων του HPV σε συνδυασμό με την κυτταρολογική εξέταση του ΠΑΠ τεστ, είναι πολύ σημαντική για την πληθυσμιακή διαλογή γυναικών και μείωση περαιτέρω της εμφάνισης καρκίνου του τράχηλου της μήτρας.

 

Όπως φαίνεται βάσει μελέτης 20.000 γυναικών από το Kaiser Permanente Healthcare System:

 

• 1 στις 4 γυναίκες ηλικίας 25 ετών και άνω με θετικό HPV 16 διαγνώστηκαν με ≥CIN3 σε μια περίοδο παρακολού­θησης 3 χρόνων.

• Σχεδόν 1 στις 9 γυναίκες ηλικίας 25 ετών και άνω με θετικό ΗPV18, διαγνώστηκαν με ≥CIN3 σε μια περίοδο παρακολούθησης 3 χρόνων, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τις γυναίκες που ήταν θετικές στους υπόλοιπους 12 υπότυπους υψηλού κινδύνου συνδυαστικά.

 

Διεθνείς οδηγίες πληθυσμιακού ελέγχου

 

Οι American Cancer Society, The American Society for Colposcopy, The Cervical Pathology, The American Society for Clinical Pathology καθώς και άλλες επιστημονικές ενώσεις ευρωπαϊκών χωρών συνιστούν:

 • Ο έλεγχος ρουτίνας του HPV δεν πρέπει να ξεκινά πριν τα 21 χρόνια.
 • Μεταξύ των ηλικιών 21 και 29 χρονών, ο έλεγχος ρουτίνας προτείνεται ανά 3 χρόνια με κυτταρολογικό έλεγχο.
 • Σε ηλικία 30 ετών, ο έλεγχος ρουτίνας μπορεί να γίνεται είτε με ΠΑΠ τεστ, είτε με διπλό έλεγχο ΠΑΠ τεστ και HPV DNA τεστ.


Τα πλεονεκτήματα του COBAS HPV DNA TEST

 • Στοχευμένος έλεγχος των υψηλών υπότυπων του HPV και ξεχωριστή τυποποίηση των υπότυπων 16 και 18.
 • Ανίχνευση των υψηλού κινδύνου υπότυπων του HPV με κλινική σημασία για τη ανίχνευση των καρκίνων του τράχηλου της μήτρας (Cervical Squamous cell Carcinoma και Cervical Adenocarcinom).
 • Βοηθά τον γυναικολόγο σε έλεγχο όπου βρίσκεται θετικό HPV-16/18 ή άλλου υψηλού κινδύνου υπότυπο με αρνητικό ΠΑΠ τεστ, να παρακολουθήσει πιο στενά την εξεταζόμενη με κολποσκόπηση.
 • Εκτελείται από υλικό ΠΑΠ τεστ υγρής κυτταρολογίας (ThinPrep/SurePath), δηλαδή από το ίδιο δείγμα για αξιοπιστία στο αποτέλεσμα.

ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ (BMI)

HEIGHT

WEIGHT

Δεν ξεχνώ

Οι απαραίτητες εξετάσεις που οφείλει να κάνει μια γυναίκα ετησίως.

 • Τεστ ΠΑΠ
 • Μαστογραφία
 • Υπέρηχος Μαστού
 • Διακολπικό υπερηχογράφημα
 • Εξέταση θυρεοειδούς
 • Εξέταση αίματος

Women's Care

Το γυναικολογικό ιατρείο Women's Care ( πρώην Group- Practice) δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά από τον Στέλιο Γρηγοράκη και τη Sabine Wünschmann

Επικοινωνία

Για πληροφορίες ή ραντεβού
επικοινωνήστε μαζί μας:
Σώρου 3-5 (έναντι Μεγάρου ΟΤΕ)
Τ.Κ. 15125 Μαρούσι, Αττική
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: 210 6777747