Επιλογή Γλώσσας:

Τακτική επίσκεψη - Πρόληψη

Η κάθε γυναίκα πρέπει να φροντίζει, τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο να παρακολουθείται γυναικολογικά, τόσο για το ετήσιο τεστ Παπανικολάου όσο και για μία πιο εκτεταμένη γυναικολογική εκτίμηση.
Η κολποσκόπηση είναι μια εξέταση η οποία επιτρέπει την ενδελεχή  εξέταση του τραχήλου, με χρήση του κολποσκόπιου, ενός ειδικού μικροσκοπίου.
Όλες οι γυναίκες γνωρίζουν το τεστ Παπανικολάου και τη συμβολή του στην ανίχνευση δυσπλασιών και προκαρκινικών καταστάσεων, αλλά και στον εντοπισμό καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Εκτός όμως από το παραδοσιακό τεστ Παπ, εφαρμόζονται πλέον και δύο καινούργιες μορφές του, στηριζόμενες στη χρήση των νέων τεχνολογιών, προσφέροντας μεγαλύτερη αξιοπιστία.
Η προληπτική εξέταση (screening test) έχει ως σκοπό να εντοπίσει, ανάμεσα σε έναν πληθυσμό, τα άτομα εκείνα που μπορεί να πάσχουν από μια ασθένεια. Η προληπτική εξέταση έγκειται σε ένα είδος διαχωρισμού μεταξύ των ατόμων με «αρνητική εξέταση», -άρα πιθανότατα υγιή- και των ατόμων με «θετική εξέταση», τα οποία πρέπει να υποβληθούν σε μια σειρά επιπλέον ειδικών εξετάσεων προκειμένου να έχουμε μια σαφή διάγνωση (π.χ.: ο καρκίνος του μαστού).
Ως εμμηνόπαυση, ορίζεται η τελευταία περίοδος μιας γυναίκας. Κατά την εμμηνόπαυση, οι ορμόνες της υπόφυσης είναι πολύ αυξημένες και οι ορμόνες των ωοθηκών (οιστρογόνα, προγεστερόνη) ελαττωμένες.
  Στην προσπάθεια βελτιστοποίησης και εναρμόνισης με τις διεθνείς οδηγίες πληθυσμιακού ελέγχου για την HPV μόλυνση, το Women’s Care προσφέρει τη δυνατότητα της εξέτασης COBAS HPV DNA (Ανίχνευση, 12 Υψηλού κινδύνου υπότυπων HR-HPV συλλογικά και τυποποίηση των HPV-16 και HPV-18), το δείγμα της οποίας αποστέλλεται στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Διεθνή Διαγνωστικά Εργαστήρια για ανάλυση.   Αρνητικό ΠΑΠ ΤΕΣΤ δεν σημαίνει κύτταρα ελευθέρα από HPV Σύμφωνα με μελέτη του 2011, η οποία δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Pathology, η σημασία της ανίχνευσης…

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΩ;

Ημερομηνία της τελευταίας περιόδου σας:
Μήνας:
Ημέρα:
Έτος:

ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ (BMI)

HEIGHT

WEIGHT

Δεν ξεχνώ

Οι απαραίτητες εξετάσεις που οφείλει να κάνει μια γυναίκα ετησίως.

  • Τεστ ΠΑΠ
  • Μαστογραφία
  • Υπέρηχος Μαστού
  • Διακολπικό υπερηχογράφημα
  • Εξέταση θυρεοειδούς
  • Εξέταση αίματος

Women's Care

Το γυναικολογικό ιατρείο Women's Care ( πρώην Group- Practice) δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά από τον Στέλιο Γρηγοράκη και τη Sabine Wünschmann

Επικοινωνία

Για πληροφορίες ή ραντεβού
επικοινωνήστε μαζί μας:
Σώρου 3-5 (έναντι Μεγάρου ΟΤΕ)
Τ.Κ. 15125 Μαρούσι, Αττική
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: 210 6777747