Επιλογή Γλώσσας:

Θεραπευτικές επεμβάσεις

Ένα παθολογικό αποτέλεσμα του τεστ Παπανικολάου δεν ερμηνεύεται αυτομάτως σαν  καρκίνος τραχήλου, αλλά λαμβάνεται υπόψη ως ένα προειδοποιητικό σημάδι που χρήζει συστηματικής (με συγκεκριμένο πρόγραμμα)  παρακολούθησης. Η παρακολούθηση ενός παθολογικού τεστ Παπανικολάου μπορεί να γίνεται με επαναλήψεις του τεστ Παπανικολάου, με HPV-τεστ ή με κολποσκόπηση, μια λεπτομερή εξέταση του τραχήλου. Το παθολογικό αποτέλεσμα του τεστ Παπανικολάου, σημαίνει απλώς ότι βρέθηκαν μερικά αλλοιωμένα κύτταρα στον τράχηλο της μήτρας. Συνήθως πρόκειται για αλλοιώσεις ελαφριάς μορφής που οφείλονται σε αθώα λάθη στην διαίρεση των κυττάρων…
O κος  Στέλιος Γρηγοράκης εξειδικεύτηκε στη Λαπαροσκόπηση και Υστεροσκόπηση από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Χειρουργεί με τις τεχνικές αυτές 23 χρόνια στα Νοσοκομεία ΙΑΣΩ και ΥΓΕΙΑ που διαθέτουν την πιο σύγχρονη τεχνολογία στον τομέα αυτό. Επικοινωνήστε σήμερα για δωρεάν τηλεφωνικό ραντεβού. Τηλ:210 6777747 Η λαπαροσκόπηση χρησιμοποιείται στη γυναικολογία ως διαγνωστική μέθοδος από το 1970. Πρόκειται για μια επαναστατική διαγνωστική μέθοδο, που επιτρέπει τον έλεγχο και τη διάγνωση γυναικολογικών προβλημάτων στο εσωτερικό της κοιλιάς της γυναίκας.
Πρόκειται για μια ειδική εξέταση, διαγνωστικής και θεραπευτικής αξίας, με την οποία μπορούμε να παρατηρήσουμε την κοιλότητα της μήτρας, το ενδομήτριο, τα μητριαία στόμια των σαλπίγγων και τον τράχηλο.
To σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών (polycystic ovarian syndrome -PCO ) είναι μία από τις πιο σύνηθεις καταστάσεις της γυναικολογικής ενδοκρινολογίας.
Τα κονδυλώματα είναι μια από τις πιο συχνές σεξουαλικώς μεταδιδόμενες παθήσεις. Οφείλονται σε διάφορους ιούς της οικογενείας των Ιών των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (Human Papilloma Virus, HPV), η οποία περιλαμβάνει πάνω από 100 στελέχη. Από αυτά περίπου τα 30 μεταδίδονται με το σεξ.
Υστερεκτομή είναι η χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης τμήματος ή ολόκληρης της μήτρας. Είναι η δεύτερη πιο συχνή μεγάλη επέμβαση στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Η υστερεκτομή γίνεται για να αντιμετωπιστούν καταστάσεις που επηρεάζουν τη μήτρα.
Τα ινομυώματα της μήτρας αποτελούν τον συνηθέστερο καλοήθη όγκο σε γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας.  Το ποσοστό γυναικών που παρουσιάζουν ινομυώματα είναι αρκετά υψηλό, φθάνοντας  μέχρι και το 40% στις ηλικίες μεταξύ 30 και 45 ετών. Αν και η επίδρασή τους όσον αφορά τη γονιμότητα των γυναικών είναι αμφιλεγόμενη, εντούτοις ο ρόλος τους βρίσκεται υπό διαρκή συζήτηση και υπάρχουν πολλές αναφορές σχετικά με τις συνέπειες που έχουν στη δυνατότητα επίτευξης μίας κύησης, την ομαλή πορεία της και την εμφάνιση πιθανών επιπλοκών.
Οι κύστες ωοθηκών αποτελούν σχηματισμούς με λεπτά τοιχώματα και συνήθως γεμάτους με υγρό υλικό, οι οποίες εντοπίζονται μέσα ή στην επιφάνεια των δύο ωοθηκών. Μέσα στις ωοθήκες  πραγματοποιείται η ωρίμανση και απελευθέρωση των ωαρίων κατά τη διάρκεια των φυσιολογικών κύκλων της αναπαραγωγικής ζωής της γυναίκας.
Οι πολύποδες του ενδομητρίου αποτελούν σχηματισμούς που εντοπίζονται στο εσωτερικό τοίχωμα της κοιλότητας της μήτρας και παρατηρούνται αρκετά συχνά σε γυναίκες που βρίσκονται στην περί- ή μεταμμηνοπαυσιακή ηλικία.
Η πρόπτωση των πυελικών οργάνων στις γυναίκες είναι ένα συμβάν που παρουσιάζεται με αυξημένη συχνότητα στις μεγάλες ηλικίες και εκδηλώνεται με συμπτωματολογία που μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητική και υπεύθυνη για μείωση της ποιότητας ζωής των συγκεκριμένων ασθενών.
Σελίδα 1 από 2

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΩ;

Ημερομηνία της τελευταίας περιόδου σας:
Μήνας:
Ημέρα:
Έτος:

ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ (BMI)

HEIGHT

WEIGHT

Δεν ξεχνώ

Οι απαραίτητες εξετάσεις που οφείλει να κάνει μια γυναίκα ετησίως.

  • Τεστ ΠΑΠ
  • Μαστογραφία
  • Υπέρηχος Μαστού
  • Διακολπικό υπερηχογράφημα
  • Εξέταση θυρεοειδούς
  • Εξέταση αίματος

Women's Care

Το γυναικολογικό ιατρείο Women's Care ( πρώην Group- Practice) δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά από τον Στέλιο Γρηγοράκη και τη Sabine Wünschmann

Επικοινωνία

Για πληροφορίες ή ραντεβού
επικοινωνήστε μαζί μας:
Σώρου 3-5 (έναντι Μεγάρου ΟΤΕ)
Τ.Κ. 15125 Μαρούσι, Αττική
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: 210 6777747