Επιλογή Γλώσσας:

Μαιευτική

Είναι αλήθεια ότι η εμπειρία του φυσικού τοκετού έχει όφελος στο συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ της μητέρας και του παιδιού. Τη γέννηση ενός παιδιού, είναι δυνατό να την απολαύσετε ψυχικά ανώδυνα, σε όλο της το μεγαλείο, παρά τις ωδίνες που τη πάντοτε και αναγκαστικά τη συνοδεύουν.
Η καισαρική τομή είναι μία χειρουργική επέμβαση η οποία επιλέγεται όταν ο φυσιολογικός τοκετός δεν ενδείκνυται επειδή εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία της μητέρας ή του εμβρύου.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, η  κύηση είναι μία απόλυτα φυσιολογική κατάσταση και στην πλειονότητα των περιπτώσεων όλα εξελίσσονται απόλυτα φυσιολογικά, χωρίς λόγους ανησυχίας. Ωστόσο, σ' ένα μικρό ποσοστό, είναι δυνατόν να εμφανιστούν ορισμένες επιπλοκές, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη για συχνή παρακολούθηση της εγκύου.
Η βιοψία τροφοβλάστης (CVS) και η αμνιοκέντηση είναι εξετάσεις που γίνονται στα πλαίσια της προγεννητικής διάγνωσης, οι οποίες βοηθούν να βρεθούν τυχόν γενετικά και ανατομικά προβλήματα πριν από τη γέννηση.
Ως πρόωρος τοκετός χαρακτηρίζεται ο τοκετός, ο οποίος συμβαίνει πριν από την 37η εβδομάδα της κύησης.  Σύμφωνα με τους ειδικούς, περίπου το 10% των κυήσεων καταλήγουν σε πρόωρο τοκετό, ενώ υπάρχει πιθανότητα 30% επανεμφάνισης της επιπλοκής σε έγκυο με ιστορικό πρόωρου τοκετού.
 Ο μητρικός θηλασμός είναι ο ιδανικότερος τρόπος διατροφής για τη σωστή ανάπτυξη των νεογνών, με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία κάθε μητέρας.
Ο φυσιολογικός τοκετός είναι η φυσιολογική εξέλιξη της εγκυμοσύνης.Μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος της κύησης, με μία σειρά χημικών αντιδράσεων, αρχίζει η διαδικασία του τοκετού. Πρώτα χαλαρώνει και μαλακώνει ο τράχηλος της μήτρας, για να μπορεί να γίνει εύκολα η διαστολή και να βγει από την μήτρα το έμβρυο. Μετά αρχίζουν οι συστολές της μήτρας (ωδίνες) για να προκαλέσουν τη διαστολή του τραχήλου της μήτρας. Οι μύες της μήτρας συστέλλονται σε τακτικά διαστήματα και στη διάρκεια των συστολών αυτών σφίγγει η…
Ο τοκετός στο νερό είναι μια σχετικά απλή διαδικασία. Πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένες πισίνες του μαιευτηρίου ώστε να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Το σώμα της μητέρας βρίσκεται μέσα στο νερό σε ειδική μπανιέρα ή πισίνα σε θερμοκρασία μέχρι 36 βαθμούς κελσίου. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και στο σπίτι, αρκεί να υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός και αρκεί να έχει δώσει την έγκρισή του ο γιατρός.
Το PERSONAL TRAINING έχει γίνει αρκετά δημοφιλές και στη χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι άνθρωποι, λόγω του περιορισμένου ελεύθερου χρόνου αλλά και της επιθυμίας τους να γυμναστούν εκεί που αυτοί θέλουν, μόνοι ή με την παρέα τους ή σε μια ομάδα, στράφηκαν στην προσωπική προπόνηση ή αλλιώς personal training.
Εννοούμε το υπερηχογράφημα που διενεργείται τις πρώτες 10-11 Εβδομάδες της κύησης. Το υπερηχογράφημα της αρχόμενης κύησης παρέχει σημαντικές πληροφορίες.

ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ (BMI)

HEIGHT

WEIGHT

Δεν ξεχνώ

Οι απαραίτητες εξετάσεις που οφείλει να κάνει μια γυναίκα ετησίως.

  • Τεστ ΠΑΠ
  • Μαστογραφία
  • Υπέρηχος Μαστού
  • Διακολπικό υπερηχογράφημα
  • Εξέταση θυρεοειδούς
  • Εξέταση αίματος

Women's Care

Το γυναικολογικό ιατρείο Women's Care ( πρώην Group- Practice) δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά από τον Στέλιο Γρηγοράκη και τη Sabine Wünschmann

Επικοινωνία

Για πληροφορίες ή ραντεβού
επικοινωνήστε μαζί μας:
Σώρου 3-5 (έναντι Μεγάρου ΟΤΕ)
Τ.Κ. 15125 Μαρούσι, Αττική
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: 210 6777747